Hout is een prachtig natuurproduct met haar specifieke eigenschappen. 
Naast dat hout van SchuttingFabriek.nl bijzonder duurzaam is, is het ook een uitstekend materiaal voor gebruik in uw tuin.

Wij van Schuttingfabriek gebruiken Europees hout uit de koudere gebieden in Noord en Oost Europa. Hout groeit in deze gebieden minder snel, in vergelijking met bijvoorbeeld hout uit Belgie, Duitsland of Frankrijk, waardoor de levensduur van hout verlengd wordt
 

De planken vertonen scheuren. Is dat normaal?
 

Schuttingfabriek.nl verwerkt in haar nieuwe producten geen planken met scheuren deze zijn dan na het productieproces ontstaan en zijn ook niet altijd te voorkomen.

Het hout vertoont hars. Is dat normaal?

Door de natuurlijke eigenschappen van naaldhout kan het hout hars bevatten. Dit is een normaal verschijnsel. U kunt eventuele druppels voorzichtig wegschrapen of met terpetine verwijderen.

 

Moet ik geimpregneerd hout onderhouden?

Het is voor aantasting van buitenaf niet nodig om verduurzaamd hout later nog te behandelen. Verduurzaamd hout is onderhoudsvrij. Na verloop van tijd zal ongeschilderd hout van kleur veranderen door de invloed van ulraviolet in het zonlicht en op vochtige plaatsen kan een groene algenaanslag ontstaan.

De Schuttingfabriek

Bedrijvenpark Twente 55, 7602 KC Almelo

T: 00546-57 57 63
E: info@schuttingfabriek.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies