Hout is een veel gebruikt product. Dit betekent dat hiervoor veel bomen worden gekapt. Wij willen u als klant kunnen garanderen dat het hout wat wij voor onze producten gebruiken uit goed beheerde bossen afkomstig is.

Doordat Schuttingfabriek.nl gebruik maakt van PEFC en FSC hout kunnen wij dit garanderen.


Waarborgen

Al het hout van SchuttingFabriek.nl is verwerkt FSC®- of PEFC-gecertificeerd. Deze keurmerken bieden u de zekerheid dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen met verantwoord bosbeheer. In speciaal aangelegde productiebossen wordt meer aangeplant dan gekapt. Doordat in deze bossen de bomen dicht op elkaar geplant worden vormen ze een ecosysteem en onttrekken daarom enorm veel CO2 aan de lucht.

 

FSC® (Forest Steward­ship Council) is het bekendste keurmerk voor zowel hard- als zachthout. FSC® is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert door wereldwijde standaarden: 30% van de gecertificeerde bossen op aarde valt onder FSC®. 
SchuttingFabriek.nl verwerkt  FSC® gecertificeerd hout voor de productie van haar tuinschermen.


PEFC™ (Programme for Endorsement of Forest Certification) is een internationale non-profit organisatie met als doel het duurzaam beheren van de bossen wereldwijd, gericht op de economische, ecologische en sociale functies van het bos: 60% van de gecertificeerde bossen op aarde valt onder PEFC. Meer dan 80% van ons zachthout komt uit PEFC-bossen. 

Wij leveren de producten met PEFC of FSC keurmerk. Dit keurmerk voor het product waarborgt een milieuvriendelijk, een sociaal voordelig en een economisch leefbaar bosbeheer. PEFC / 01-31-80 Het keurmerk voor producten afkomstig uit goed beheerde bossen. 


Geïmpregneerd hout voldoet aan de KOMO-voorwaarden, waardoor het langduriger beschermd is tegen schimmel en houtrot. Het hout wordt geïmpregneerd, door middel van de vacuüm- en drukmethode. Alleen de producten waarbij het KOMO logo staat zijn KOMO keur geïmpregneerd.

De Schuttingfabriek

Bedrijvenpark Twente 55, 7602 KC Almelo

T: 00546-57 57 63
E: info@schuttingfabriek.nl

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies